Vrei sa renunti la brunet? 6 lucruri trebuie sa stii neaparat!

cadouri pentru craciun
Idei de cadouri pentru Craciun de la BaByliss Paris
December 5, 2015
Volume Mousse
label.m Create: Volume Mousse
December 8, 2015
Show all
vrei sa renunti la brunet

Vrei sa renunti la brunet? Inarmeaza-te cu multa rabdare!

Circula un mit care spune ca negrul este foarte greu de scos din par! Ei bine, acest lucru nu se intampla pentru ca este negrul mai special si nu vrea sa se dezlipeasca de parul tau, ci pentru ca tehnica de aplicare a vopselei a fost si este, in general, neglijenta. Privind realitatea, acest mit este singurul care pare a avea un sambure de adevar: da, negrul este foarte greu de indepartat, dar (repet!) acest motiv nu are legatura cu nuanta propriu-zisa, ci cu modul in care a fost aplicata.

Daca aceasta culoare ar fi aplicata strict pe parul natural si doar 5 minute (la final!) pe lungimea deja vopsita, aceasta ar iesi GARANTAT destul de usor din par. Dar, din pacate, realitatea este alta atat acasa, cat si in salon. Brunetul este aplicat de fiecare data de la radacina pana la varf, deoarece rezultatul este sigur. Negrul nu poate iesi decat negru sau altfel spus, mai negru de atat nu poate iesi.

Datorita acestei neglijente, straturile de pigmenti se suprapun si schimbarea este dificila. De asemenea, in cazul unei shimbari de culoare, parul se degradeaza cumplit datorita lipsei de rabdare, iar rezultatul este dezastruos: un par ars si o culoare oribila!

Daca vrei sa renunti la brunet, dar tii la sanatatea parului tau, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri: 

Nu exista produse magice care sa-ti deschida parul pana la blond. 

Orice produs care scoate negrul din par devine agresiv, atata timp cat nu este folosit corect. 

Nici tehnica suvitelor nu este mai putin agresiva cu parul tau. 

Testul facut de stilisti pe o suvita de la spate (pusa in folie, cu pudra decoloranta) este depasit si irelevant. 

Schimbarea va dura cel putin 6 luni, asa ca vei avea nevoie de multa rabdare.

Daca iti deschizi parul la culoare, constati ca acesta a avut foarte mult de suferit (este foarte degradat) si il vopsesti negru inapoi, nu ai rezolvat nimic. Acesta va fi tot sensibilizat si… tot negru! Si ar fi pacat!

Ce ai de facut? In primul rand, sa te inarmezi cu multa rabdare si sa nu te dai batuta, indiferent care sunt rezultatele initiale. Nu-ti mai aplica vopsea pe lungime, chiar daca in prima faza vei opta sa-ti vopsesti radacina in continuare. Apeleaza la un specialist in care ai incredere si cu care vei putea comunica pe parcursul unei lungi perioade de timp. Este foarte greu de reparat ceea ce a stricat cineva cu o foarte mare usurinta inainte!

Restul lucrurilor pe care trebuie sa le faci, sunt in general, lucruri de bun simt… nu-ti decolora parul de mai multe ori, acesta se va deschide maxim de prima data, atata timp cat procesul de decolorare a fost realizat corect. Si nu in ultimul rand, nu-ti vopsi parul inapoi brunet doar pentru ca nu ai ajuns din prima la culoarea pe care ti-o doresti.

Multa rabdare iti doresc!

 

Photo credit: pinterest.com

 

 

 

 

Comments

comments