Uleiul de ricin si cresterea parului

toamna-iarna 2015
Culorile vedeta ale sezonului toamna-iarna 2015
September 2, 2015
par sanatos in sezonul rece
3 trucuri pentru un par sanatos in sezonul rece
September 9, 2015
Show all
uleiul de ricin

Uleiul de ricin si cresterea parului. Da sau ba?

Toata lumea vorbeste despre efectele benefice ale uleiului de ricin in ceea ce priveste regenerarea (cresterea/inmultirea numarului firelor de par) podoabei capilare. Nu stiu de unde a pornit aceasta isterie, dar pot si imi doresc cu ardoare sa va spun ceva.

In primul rand, daca uleiul de ricin ar face ceea ce se zvoneste, ar trebui sa coste foarte mult. Doar face miracole, nu? Nimic nu este si ieftin si miraculos pe aceasta planeta. Pana si apa o platim…

In al doilea rand, daca acest ulei ar face cu adevarat miracole, doctorii specialisti esteticieni nu s-ar mai chinui sa faca transplate de par, ar recomanda miraculosul ulei de ricin si problema ar fi mult mai simplu rezolvata.

In al treilea rand, cunoscand modul de crestere al parului, acest ulei ar putea ajuta doar la cresterea parului in lungime, prin stimularea scalpul in cazul in care nu produce o cantitate suficienta de sebum. Cu ajutorul uleiului si unui scurt masaj al scalpului, se accelereaza circulatia sangelui, iar uleiul inlocuieste sebumul, ajutand astfel parul sa creasca in mod normal. Dar nu vorbim aici de beneficiile uleiului de ricin, ci de proeprietatile oricarui tip de ulei. Poti folosi la fel de bine ulei de masline, de floarea soareui etc.

Voi incheia cu o gluma, desi nu total lipsita de sens. Daca uleiul de ricin ar face parul sa creasca, ar trebui sa porti numaidecat manusi cand il aplici, si in plus ar trebui sa fii foarte atenta sa nu se prelinga nicio picatura pe tine sau ai putea sa ai surpriza ca-ti creste mustanta, coama si/sau par pe degete. Presupun ca ai inteles despre ce vorbesc.

Fetelor, nu va mai amagiti cu tot felul de minciuni si tratamente miraculoase gasite pe internet. Iubiti-va parul asa cum este si incercati sa vedeti mereu partea plina a paharului! In ce ma priveste, nu va faceti griji! Eu va iubesc parul si ma gandesc la el indiferent daca folositi ulei de ricin sau nu.

 

Photo credit: satvikshop.com

 

 

 

Comments

comments