Uita de clatirea parului cu apa rece daca vrei un par stralucitor!

metode de a-ti deschide parul la culoare
3 metode de a-ti deschide parul la culoare in noul sezon
April 11, 2016
Catalina Biholar
Catalina Biholar, despre un par aflat mereu in lumina reflectoarelor
April 15, 2016
Show all
clatirea parului cu apa rece

Clatirea parului cu apa rece nu face ceea ce crezi tu! Sau ce ti-a spus bunica ta mai demult!

Cine nu a auzit macar o data in viata ca apa rece face parul stralucitor? Nici macar nu pot sa-mi dau seama de unde si pana unde s-a ajuns la concluzia asta! Vrei sa afli cum sta treaba de fapt si de drept? Clatirea parului cu apa rece ingreuneaza uscarea parului si asezarea acestuia in forma dorita. Pentru ca apa sa se evaporeze, uscatorul va trebui in prima faza sa aduca parul rece la temperatura camerei si abea apoi va incepe procesul propriu-zis de evaporare. Ai inteles ideea, nu numai ca vei petrece mai mult timp cu uscatorul in mana, dar acest lucru va face coafatul mult mai dificil.

De ce? Pentru ca parul se modeleaza la temperaturi ridicate si se fixeaza la temperaturi joase. Asadar, de ce ti-ai fixa parul cat inca este ud? Doar nu vei iesi cu el asa pe strada! Cuticula nu trebuie sa fie inchisa inainte de coafat, ci dupa! Daca iti doresti un par stralucitor, netezeste-l cu peria dupa ce l-ai uscat si foloseste-te de jetul rece de aer al uscatorului tau pentru a sigila cuticula in forma finala.

Sa recapitulam! Clatirea parului cu apa rece nu doar ca va mari timpul de uscare a parului, dar iti va si ingreuna munca, facand ca rutina de coafare sa devina mai agresiva decat ar fi in mod normal. Clateste-ti parul cu apa calduta si vezi diferenta!

 

Photo source: wisegeek.com

 

 

Comments

comments