Tunsoarea si parul sanatos

vopsesti singura acasa
De acum poti sa te vopsesti singura acasa!
January 25, 2015
parul meu nu mai are nicio forma
“Parul meu nu mai are nicio forma!”
January 25, 2015
Show all

 La cat timp trebuie sa te tunzi pentru a avea parul sanatos

parul sanatosSi in ceea ce priveste distanta in timp, intre doua tunsori, exista mai multe mituri. Ei bine, nu exista o regula scrisa, ci doar mici reguli de bun simt. De altfel, cel mai important lucru in ceea ce priveste tunsul este ce iti doresti sa obtii de la parul tau.

In cazul in care vrei sa iti lasi parul sa creasca, varfurile ar trebui tunse foarte des, cam la sase saptamani, dar cu foarte mare atentie. Varfurile taiate nu ar trebui sa depaseasca niciodata mai mult de 2-3 mm, avand astfel garantia ca nivelul de tocire al varfurilor este redus la minim.

In cazul in care iti place forma tunsorii si vrei doar un tuns de intretinere, pentru a avea parul sanatos, vizitele la salon pot varia intre doua si patru luni, in functie de cat de tocite sunt varfurile tale. Decizia iti apartine, dar tine cont si de varfurile tale, te rog.

In cazul in care ai parul scurt sau mediu, drumurile la salon vor fi mult mai dese, fie pentru a-ti pastra forma, fie pentru a schimba mici detalii, de ce nu? Parul tau evolueaza, evolueaza si tu cu el!

In cazul in care pur si simplu iti plac schimbarile, ar trebui sa te gandesti foarte bine inainte de a opta pentru o schimbare radicala sau o scurtare drastica a parului tau. In cazul in care iti doresti sa treci de la parul lung la o tunsoare scurta, indicat ar fi sa nu te grabesti, ci sa faci schimbarea treptat, ajungand cu parul la un nivel mediu inainte de a ajunge cu el scurt. Este mult mai bine sa testezi si sa vezi daca nu ti-ar placea mai mult un bob, decat o tunsoare scurta. Parul odata taiat, ramane taiat si s-ar putea sa nu fii prea incantata de acest lucru!

In principiu, tunderea varfurilor in mod regulat este vitala pentru un aspect ingrijit al parului tau. Daca astepti prea mult sa faci acest lucru, parul tau nu va avea decat de suferit. Acesta se va subtia mai mult si prin urmare, vei fi nevoita sa tai mai mult din el. Nu numai ca efortul tau va fi in zadar si nu vei castiga nimic in lungime, ba chiar vei pierde mai mult pentru ca va fi degradat si va avea un aspect neplacut.

Profita de fiecare moment pentru a te rasfata si a-ti mentine parul sanatos si ingrijit!

 

Photo credit: chloeorganicsalon.com

 

 

 

Comments

comments