Tunde-ti copilul 0 si nimic bun nu se va intampla!

Pasaila
Diva sexy – o alta ipostaza a Ginei Pasaila
August 11, 2016
Parul tau nu va fi mai sanatos daca te vopsesti mai rar!
Parul tau nu va fi mai sanatos daca te vopsesti mai rar!
August 31, 2016
Show all
tuns 0

Din mosi stramosi, toata lumea stie! Daca iti tunzi copilul 0, o sa i se indeseasca parul! Nu doar ca este fals, dar acest lucru ar putea avea numeroase consecinte negative asupra sanatatii copilului tau.

Parul copiilor este extrem de fin si rar in prima faza, acesta urmand sa se indeseasca si sa se ingroase odata cu inaintarea in varsta. Datorita faptului ca este foarte fin, acesta se va si subtia foarte usor, ceea ce va crea intr-un final impresia ca parul este rar. Sper ca ai inteles ce am debitat pana acum. Tunzand tot parul 0, dupa 2-3 luni parul doar va parea mai bogat, deoarece a crescut tot egal si nu a avut inca timp sa se subtieze.

A tunde copilul la chelie in mijlocul verii este poate cea mai mare greseala pe care o poti face in ceea ce priveste sanatatea lui. In aceasta situatie scalpul devine expus la razele nocive ale soarelui, iar riscul de insolatie sau chiar arsuri solare creste considerabil. Degeaba vei aplica o crema cu protectie, aceasta nu va fi de ajuns!

Parul are rolul de a proteja scalpul, implicit de a mentine creierul la o temperatura adecvata. Poti sa-l protejezi cu o sapca, o palarie sau o esarfa, dar acestea vor face scalpul sa transpire, ceea ce va duce la iritatii urate ale pielii si nu vrei asa ceva, nu? Crezi sau nu, dar – printre altele -firul de par are si rolul de a transporta sudoarea departe de scalp. Intregul mecanism este mai complex decat pare la prima vedere.

In concluzie? Nu-ti tunde niciodata copilul 0! Lungimea firului de par ar trebui sa fie de 2-3 centimetri atat pentru un confort optim si un aspect placut, cat si pentru a-i lasa organismul sa functioneze in parametrii normali.

Pe curand!

 

Photo source: rd.com

 

 

Comments

comments