Trendurile – le vrem sau nu le vrem?

sampon
L’Oréal Professionnel Série Expert Lumino Contrast
March 16, 2015
cum ascundem parul alb
Cum ascundem parul alb?
March 17, 2015
Show all
trendurile

Trendurile – le urmam cu sfintenie sau selectiv?

In zilele noastre s-a ajuns clar in situatia de a alege daca urmezi un trend – cel de actualitate, evident – si esti considerat o persoana “la moda”, “in rand cu lumea” sau nu. Si daca nu, atunci clar esti demodat, habar n-ai de tendinte, esti un ciudat!

 

Din pacate, cei “frumosi” si “la moda” nu-si dau seama ca nu sunt altceva decat niste simple victime ale marketing-ului, niste resurse inepuizabile de bani ale unui sistem care nu face altceva decat sa ghiceasca! ganduri. Foarte interesant mi se pare de altfel si faptul ca acestia platesc bani multi pentru ceva tras la indigo, lipsit de originalitate, copiat, multiplicat la nesfarsit, confundand deseori sablonul cu stilul personal. Dar cat suflet si cata originalitate poti gasi intr-un articol pe care l-ai achizitonat doar pentru ca poarta numele unui anumit brand?

Probabil ca deseori ti-ai pus si tu aceasta intrebare, din moment ce chiar acum citesti aceste randuri. Te gandesti ca trebuie sa fie vorba de mai mult. Nu se poate rezuma totul la copy/paste, nu? Stii ca lucrurile pot sta si altfel, ca poti crea cu siguranta ceva unic, special, plin de semnificatie… ca tine! Doar nu vrei ca prietenii sau familia ta sa nu te poata identifica intr-o fotografie cu prietenele tale doar pentru ca aratati toate la fel, nu?

In ceea ce priveste parul, trendurile sunt chiar si mai daunatoare personalitatii tale. Daca trendul spune ca pe val este parul mov, tuns foarte scurt in frunte, cate variatii ale acestui trend crezi ca vei vedea pe strada? Putine, foarte putine! Cate nuante de mov si cate moduri de a tunde parul scurt in fata crezi ca exista?!.. Doar cateva!

La noi in tara, tehnica ombre a aparut cu 2 ani intarziere, dar cand a aparut, o vedeai peste tot! Unde mai era farmecul? Ajungand la saturatie, nicio combinatie de culori nu mai parea sa obtina ceva deosebit!

Trendurile… le vrem? Da, le vrem! Cu atat mai mult cu cat nu ne place sa urmam un sablon cu ochelari de cal, ci sa ne jucam cu ideile, sa le “mutilam”! Sa preluam partial ideea sau doar un singur element pe care sa-l transformam intr-un detaliu sic, ce se muleaza perfect pe personalitatea noastra. Stilul personal, imaginea de ansamblu a unei persoane sofisticate, originale si sigure pe ea, nu va putea fi zguduita niciodata de niciun trend cu o durata de viata de maxim 2 – 3 ani. Si tocmai identificarea si mentinerea unui stil propriu ne face unici in lume. Iar sursele de inspiratie sunt nesfarsite. Le poti interpreta si reinterpreta si tu la nesfarsit.

 

Photo credit: fashionpassion.com

 

 

Comments

comments