Totul despre ingrijirea parului la barbati

tricourile #desprepar
Tricourile #desprepar, in curand pe CATRYOSHKA.RO!
July 13, 2016
tratamentele facute acasa
De ce iti strica tratamentele facute acasa parul
July 21, 2016
Show all
ingrijirea parului la barbati

Noi baietii suntem binecuvantati (sau nu?!) atunci cand vine vorba de par. Nu avem nevoie de foarte multe produse pentru par, de mult timp la dispozitie si de surse inepuizabile de inspiratie pentru a arata ca in reviste.

Totusi, dezavantajul nostru consta in faptul ca am pus-o daca nu gasim un frizer bun la noi in cartier! Perciuni inegali, degradeuri cu dungi sau chiar urechi taiate, asta ca sa nu mai pomenesc ca o tunsoare incorecta iti poate deforma super vizibil capul.

Acum, dracul nu este chiar atat de negru! Odata cu pretentiile tot mai crescute, pe piata au inceput sa apara asa numitele barber shop-uri sau altfel spus, frizeriile de lux dedicate exclusiv barbatilor. Partea cu adevarat buna e ca in majoritatea cazurilor frizerii sunt super iscusiti, pun mare pasiune in ceea ce fac si se documenteaza mereu si mereu si mereu.

Pe de alta parte, si in saloanele pentru femei vei gasi cel putin un hairsylist super talentat, specializat pe tunsori masculine. Cererea este mare, asadar si oferta trebuie sa fie pe masura.

Diferenta dintre o tunsoare executata de un frizer si una realizata de un hairstylist nu este foarte mare la prima vedere, dar in fond, detaliile sunt cele care fac diferenta. In cazul unei tunsori clasice, foarte scurte, un frizer se va misca foarte repede si cu o foarte mare precizie, in timp ce un hairstylist va fi mult mai atent la forma finala, lucru care per ansamblu va necesita mai mult timp. Hey, e decizia ta ce-ti doresti sa obtii din parul tau! Acum stii cel putin cum sta treaba!

Produs de styling? Clar da! Atata timp cat nu esti tuns la chelie, orice tunsoare facuta de un hairstylist va necesita cel putin un produs de styling.

Au apus vremurile in care gelul era cel mai popular produs de styling in randul barbatilor, dar multi il mai folosesc si acum. Eu ma numar printre ei. Se aplica pe parul umed, proaspat spalat. Da, chiar atat de simplu e!

Ceara cred ca este cel mai popular produs de styling la momentul actual, asta pentru ca se aplica foarte usor pe parul proaspat spalat. Fiecare brand are mai multe tipuri de ceara, deci posibilitatile sunt aproape infinite in ceea ce o priveste.

Spuma se aplica pe parul umed, dar asta doar daca iti doresti mai mult volum sau un par mai aspru la atingere. Dupa aplicare vei folosi uscatorul, iar la final, pentru mai multa textura, mai aplica putin produs. Sau chiar putina ceara, depinde ce iti doresti!

Fixativul va fi folosit doar in cazul in care iti place ce ai obtinut cu produsele de mai sus. Daca iti place cum iti sta parul si vrei sa reziste mai mult timp, aplica fixativ!

Cam atat despre ingrijirea parului la barbati! Data viitoare revenim la femeile noastre! 😛 Pe curand!

 

Photo source: pinterest.com (Thibault Théodore at Marylin/MGM agency in Paris updates his portfolio with French photographer Brice Hardelin)

 

Comments

comments