Tot ce trebuie sa stii despre tratamentele de par!

playsalon in
Cum sa-ti alegi samponul potrivit!
January 25, 2015
vopsesti singura acasa
De acum poti sa te vopsesti singura acasa!
January 25, 2015
Show all
tratamentele de par

 Tratamentele de par de la A la Z

Tu iti tratezi parul astfel incat sa stie cat este de special pentru tine? Stii totul despre tratamentele de care are nevoie?

Nu-ti fa griji, o scoatem noi la capat! Pentru inceput, trebuie sa stii ca tratamentele de par se impart in doua categorii: cele care se clatesc dupa aplicare, si cele care se lasa in par.

Vom numi primul tip de produs masca – tratament. Aceasta se aplica pe par dupa samponare, iar dupa timpul de actionare se inlatura de pe par prin clatire. Masca – tratament isi propune de obicei sa atinga unul dintre urmatoarele obiective: de intarire a parului, de hranire a acestuia sau de pastrare a culorii.

Masca de intarire se va folosi pe parul fin, elastic, care tinde sa se rupa, masca hranitoare este ideala pentru parul aspru, si in mod absolut evident, cea pentru culoare este special creata pentru persoanele cu par vopsit, care doresc sa-si mentina culoarea vie, un timp indelungat. Indiferent de tipul de masca aplicat, nu este recomandat ca aceasta sa depaseasca timpul de actionare specificat pe eticheta sau efectul acesteia asupra parului va fi unul invers, negativ.

Informatia de pe eticheta nu trebuie ignorata deoarece:  masca de intarire aplicata incorect iti va face parul casant; masca hranitoare aplicata incorect va oferi elasticitate parului, lucru nu tocmai de dorit; masca de culoare, in schimb, isi realizeaza maximul potential in timpul specificat pe eticheta, chiar daca acesta este foarte scurt.

Tratamentele de par care se lasa in par (leave-in) completeaza de cele mai multe ori efectul mastii – tratament. Acestea ofera un plus texturii parului, facandu-l mai neted si de multe ori, mai usor de manevrat. Ingredientele acestora se fixeaza pe firul de par si raman acolo pana la urmatorul spalat.

Desi tehnologia a avansat foarte mult si unele tratamente de par isi respecta promisiunea de a-ti repara podoapa capilara in mod miraculos, niciun produs nu-ti va face, din pacate, parul sa arate ca nou. Prin urmare, este mai usor si poate chiar mai putin costisitor sa previi degradarea parului, decat sa incerci sa repari un par deja stricat. Acesta nu va mai fi ca la inceput decat in timp, pe parcurs ce-ti creste si ti se regenereaza parul.

Ai grija de parul tau! Fa-i cunostinta cu tratamentele de par, iar acestea vor deveni cele mai bune prietene ale sale!

 

Photo credit:  www.webmd.com

 

 

 

Comments

comments