par rar si subtire
Ai par rar si subtire si impresia ca nu e bun de nimic?
March 19, 2015
label.m shine spray
Label.m Shine Spray
March 23, 2015
Show all
testul firului de par

 

Testul firului de par iti va spune ce tip de par ai si cum sa il tratezi!

 

Majoritatea stilistilor recomanda pentru tratarea parului degradat tratamente hranitoare. Desi acest lucru este la indemana, nu are niciun sens: in unele cazuri acest tratament nu ajuta deloc, ba chiar in alte cazuri agraveaza situatia cumplit. Parul deteriorat nu are nevoie mereu de hranire (hidratare), ci in unele cazuri, de intarire. Aceste doua tratamente se afla la poli opusi si nimeni nu va obtine niciodata altceva decat rezultate negative daca nu le aplica corect, in functie de necesitatile parului sau.

Pentru a afla de ce anume are nevoie parul tau, trebuie sa-i pui diagnosticul corect. Afla daca ai parul elastic sau casant, aplicand testul de mai jos. Este foarte simplu, poti face asta singura acasa. Daca nu te descurci, astept comentariul tau la final.

Testul de elasticitate se executa dupa ce parul a fost samponat, inainte de a aplica masca sau orice tratament. Prinde cu ambele maini un fir de par si trage usor de el. Se intinde inainte de a se rupe? Repeta operatiunea cu blandete pe alte 2 – 3 fire de par. Se rup toate in acelasi mod? Verifica o suvita, tragand usor de ea. Parul pare ca vrea sa se intinda ca un elastic? Aplicarea unei masti hranitoare in aceasta situatie va incuraja parul sa se intinda si mai tare, sa devina si mai elastic si la final, sa se rupa mai usor.

Pentru a reduce elasticitatea parului ai nevoie de un tratament de intarire. Aceasta va intra adanc in firul de par, refacand structura interna, cimentand stratul solzos. Nu te speria, chiar daca se numeste tratament “de intarire”, nu inseamna ca acesta iti va face parul tare ca piatra sau ca il va usca. Din contra! Pe langa faptul ca il va lasa matasos, ii va reda si miscarea naturala, miscare ce fusese furata de lipsa de rezistenta a fibrei capilare.

Cand se aplica masca hranitoare? Raspunsul este simplu: atunci cand parul tau nu se intinde ca un elastic in timp ce iti testezi firul de par. :)

 

ATENTIE!

Pentru ca tratamentele sa-si faca efectul este nevoie sa reduci pe cat posibil agresiunile fata de par;

Pe masura ce parul devine din ce in ce mai putin elastic, se recomanda alternarea mastii tratament de intarire cu una hranitoare.

 

Photo credit: megalabservices.com

 

 

Comments

comments