coafuri culori tunsori pentru 2017
Cele mai hot coafuri, culori si tunsori pentru 2017
January 15, 2017
Show all
samponul pentru cai

Afla tot ce trebuie sa stii despre samponul pentru cai!

Oare cum a ajuns un sampon destinat uzului veterinar sa fie folosit de oameni, ba chiar sa fie atat de laudat si apreciat?!.. Sa vedem…

Caii – ca si oamenii – au glande sudoripare, prin urmare transpira (pielea lor fiind astfel – in linii mari – similara cu pielea noastra sau si mai bine zis, cu scalpul nostru). Mai mult decat atat, caii au pielea foarte sensibila si se pot confrunta cu matreata, exact ca si noi. Sper ca pana acum am reusit sa va fac sa intelegeti similaritatile dintre oameni si cai.

Sunt tot felul de “experti” in domeniu care propovaduiesc vehement impotriva utilizarii acestui produs, dar din pacate nu cu argumente solide. Primul lor argument este bineinteles faptul ca acest sampon a fost creat special pentru cai si nu pentru oameni (sa-l numim argumentul ipocrit – acesta nu este in sine un argument, ci o constatare, cel mult!), iar al doilea argument (ei l-ar numi probabil argumentul stiintific, eu mai degraba stiintifico-fantastic – deoarece nu se bazeaza pe dovezi) ar fi PH-ul samponului pentru cai. PH care in general nu este trecut pe eticheta niciunui produs si care – de altfel – difera de la un produs la altul. Pentru a afla PH-ul unui produs se efectueaza un test de PH, cu un kit special. Ne-am lamurit pana aici?

Ca la orice alte produse cosmetice, si in cazul sampoanelor pentru cai exista diferente de pret (acestea pot costa intre 10 si 100 lei, aproximativ) si chiar diferente de rezultat. Daca prietena ta a vazut rezultate cu un anumit sampon (produs), asta nu inseamna automat ca si tu vei vedea aceleasi rezultate daca il vei folosi.

Samponul pentru cai face doua lucruri foarte bine: curata in profunzime scalpul si lasa parul usor aspru, dand senzatia de par bogat si rezistent, cu mult volum chiar de la radacina. De asemenea, acest sampon poate calma iritatiile scalpului, in unele cazuri. Un singur lucru nu va face acest sampon vreodata: nu va inmulti numarul firelor de par ce ies din scalp!!!

Nu sunt nici pro, nici contra acestui sampon, dar parerea mea este ca inainte de a incepe sa-l folosesti, trebuie sa faci urmatoarele doua lucruri: sa te asiguri ca iti speli parul corect acasa si ca ai incercat suficiente sampoane pentru oameni inainte de a testa samponul pentru cai. Daca vrei neaparat sa-l incerci, este alegerea ta! Eu insa voi insista in continuare pe tehnica corecta de spalare a parului – doar asa te vei putea bucura de efectele benefice ale samponului pentru cai, in cazul in care acestea vor aparea.

 

Photo source: bandbaajaa.com

 

 

Comments

comments