Regenerarea parului – mit sau realitate?

nuante de roscat
3 nuante de roscat in voga toamna aceasta
September 21, 2016
gala wella 2016
AMR 7 zile pana la Gala Wella 2016
September 26, 2016
Show all
regenerarea parului

Cuvintele sunt cele care ne ajuta sa comunicam mai usor, dar tot ele ne pot induce in eroare atunci cand le atribuim alta semnificatie decat cea reala, nu-i asa?

Sunt ferm convins ca atunci cand vine vorba de regenerare, te gandesti fie la o procedura de tratare a parului, fie la a face o pauza in vopsirea acestuia. Cum sta de fapt treaba cu regenerarea parului, citeste mai jos.

Regenerarea parului este un proces natural si firesc, prin care firele de par ajunse la maturitate se desprind de piele si sunt inlocuite de unele noi. Acest lucru se intampla in mod constant si mai important de atat, este independent de vointa noastra! Prin urmare, actiunile diverse la care recurgem deseori nu au nicio legatura cu regenerarea parului nostru.

Daca totusi vrei sa fii cu adevarat partasa la regenerarea parului tau, sunt 3 lucruri importante pe care le poti face:

  • Nu te stresa – stii deja ca stresul are un impact negativ major asupra corpului nostru, implicit asupra regenerarii parului.
  • Adopta un stil de viata sanatos. Formula magica este desigur Alimentatie sanatoasa + Miscare = Sanatate. Dar stiai si acest lucru deja!
  • Un masaj de accelerare a sangelui la nivelul scalpului, ori de cate ori te speli pe par. Imediat dupa ce ti-ai samponat pentru a doua oara parul, fixeaza-ti ferm buricele degetelor pe pielea capului si executa miscari circulare ferme, fara sa desprinzi degetele de pe scalp. Dupa cateva rotiri, plaseaza mainile in alta zona (tample, crestet, ceafa etc) si repeta operatiunea. Este foarte important ca presiunea sa fie constanta si cu ajutorul degetelor sa misti doar pielea capului. Astfel se accelereaza circulatia sangvina, iar nutrientii sunt adusi de sange la radacina firului de par – lucru benefic pentru o dezvoltare mai zdravana inca din fasa, a firului de par!

Nu te-am lamurit inca? Astept intrebarile mai jos! Pe curand!

 

Photo source: empowher.com

 

 

Comments

comments