Parul tau nu va fi mai sanatos daca te vopsesti mai rar!

tuns 0
Tunde-ti copilul 0 si nimic bun nu se va intampla!
August 12, 2016
parul ud se piaptana
Parul ud se piaptana?
September 5, 2016
Show all
Parul tau nu va fi mai sanatos daca te vopsesti mai rar!

Parul tau nu va fi mai sanatos daca te vopsesti mai rar! Afla mai jos de ce!

Multe dintre voi prelungiti in mod intentionat distanta dintre doua vopsituri, cu gandul ca acest lucru va va ajuta sa aveti un par mai sanatos. Nimic mai fals!!! Desi mereu incerc sa pun in lumina nu doar dezavantajele, ci si avantajele oricarui subiect pe care il abordez, de data aceasta nu gasesc niciun avantaj in a-ti vopsi parul mai rar de o data pe luna. Iata cum sta treaba de fapt!

Sa vorbim despre cat de inestetica este radacina crescuta mai mult de o luna? De ce nu?! Chiar daca in ochii tai radacina crescuta iti da doar un “usor” aspect neingrijit, in ochii mei aceasta dunga este pur si simplu oribila! Parerea mea e ca mai bine nu te-ai mai vopsi de la bun inceput! Dar nu despre estetica vorbim aici! Chiar si in cazul in care diferenta de culoare dintre parul vopsit si cel natural, crescut la radacina nu este foarte mare, in momentul in care te vei vopsi s-ar putea sa ai o surpriza! Portiunea de par natural mai indepartata de scalp va iesi mai inchisa si mai mata decat centimetrul de par proaspat crescut. Acesta este si motivul pentru care este recomandat sa-ti vopsesti parul lunar: parul creste cu doar un centimetru, un centimetru si jumatate pe luna si doar atat poate fi acoperit de vopsea fara a avea surprize. Totul clar pana aici?

Sa trecem la urmatorul dezavantaj: deoarece vopseaua iese din par cu fiecare spalat, cu cat vei astepta mai mult, cu atat parul tau va deveni mai aspru la antingere si mai mat, ba chiar va prinde acele nuante de roscat, aramiu, galbui, pe care probabil si tu le urasti. Daca nuanta mai deschisa nu te deranjeaza atat de tare, faptul ca parul este mult mai aspru ar cam trebui sa o faca. Cand pigmentul de vopsea iese din par, lasa cuticula deschisa sau altfel spus, fibra capilara foarte sensibilizata, gata sa se rupa oricand.

Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare! Daca nu te vopsesti lunar, parul tau nu va avea decat de suferit! Culoarea nu va fi uniforma, parul va fi lipsit de stralucire si in niciun caz nu va fi mai sanatos, ci mult mai predispus la a se rupe foarte usor.

Ca la orice regula, exista si o exceptie, iar aceasta este in cazul de fata parul brunet. Sau nuantele naturale, foarte inchise, mai exact. Acestea ies impecabil la vopsit, dar arata de cel mai multe ori dezastruos dupa ce parul a fost decolorat. Mai multe detalii, aici.

 

Photo source: pinterest.com

 

Comments

comments