Nuantatorul de par. Ce este si cum functioneaza

Wella_SP_Hydrate_Mask_200ml_1375191570
Wella Professionals SP Hydrate Mask
May 11, 2015
97828681bf7d948221f6d0ca14cbe4ab
Tiara, un must have daca vrei sa te simti ca o printesa in ziua nuntii tale!
May 13, 2015
Show all
nuantatorul de par

 

Tu stii cum functioneaza nuantatorul de par?

In jurul nuantatorului s-au format multe idei preconcepute, prezentate de obicei in necunostinta de cauza. Sa facem lumina in ceea ce-l priveste, zic…

Brandurile mari producatoare de substante ce modifica nuanta parului numara printre diferitele lor produse pudra decoloranta, vopseaua permanenta si nuantatorul de par. Fiecare dintre acestea se aplica in situatii specifice.

Diferenta dintre un nuantator si o vopsea permanenta nu este extrem de mare. Multi stilisti prezinta nuantatorul ca rezistand pe par in jur de 20 de spalari. Este perfect normal ca pigmentul artificial sa migreze din par. Acelasi lucru se intampla si cu vopseaua permanenta. Ceea ce trebuie sa ai in vedere este faptul ca nuantatorul nu poate deschide la culoare parul natural, nevopsit, iar daca acesta a fost nuantat in prealabil, pentru a deschide culoarea va fi necesar un decapaj. Nuantatorul doar inchide parul sau ii schimba usor nuanta sau reflexul.

Vopseaua permanenta, in schimb, poate transforma un par natural (nevopsit) inchis intr-unul mai deschis la culoare. Fiind un produs mai puternic decat nuantatorul, cand pigmentii vopselei parasesc parul, acesta va capata reflexe roscovane, aramii sau galbui, lucru ce nu se va intampla in cazul nuantatorului.

La noi in tara nuantatorul nu este foarte popular in randul stilistilor, desi acestia folosesc in permanenta termenul de nuantare, lasand o impresie gresita clientelor. Prin nuantare, stilistii se refera, nu neaparat in mod gresit, la schimbarea nuantei parului, lucru ce va fi realizat cu o vopsea permanenta, de obicei.

Nuantatorul de par este un produs non agresiv, fara amoniac, ce nu forteaza in niciun fel firul de par (tocmai din acest motiv nuantatorul nu deschide nuanta parului). Persoanele care l-au folosit pot marturisi ca pe langa reflexele superbe si stralucirea de oglinda, nuantatorul de par are si proprietatea de a lasa parul matasos la atingere, cu o textura similara cu cea a unui par natural, nevopsit.

In cazul in care simti ca parul tau este lipsit de viata, dar nu ai vrea sa-i modifici culoarea, nuantatorul este solutia. Acesta este benefic si in cazul parului blond, pentru a-l mentine cat mai sanatos cu putinta. Pentru acest lucru, se va folosi vopsea permanenta pe radacina (pentru a deschide parul) si nuantatorul de par pe lungime, pentru a mentine la minim agresiunile fata de par.

Te-am luminat? Tu ce stiai despre nuantatorul de par?

 

Photo credit: pinterest.com

 

 

Comments

comments