Niciun produs de styling nu-ti va strica vreodata parul!

stilist
Macar un singur stilist ti-a spus vreodata toate astea?
March 6, 2015
Kérastase Resistance
Kérastase Resistance Ciment Thermique
March 9, 2015
Show all
produs de styling

Un singur produs de styling poate face minuni, foloseste-l cu incredere!

 

Trebuie sa recunosc ca dintre toate miturile legate de par, acesta ma amuza cel mai tare! Nu, niciun produs de styling nu-ti strica parul!

 

  1. “Folosirea gelului duce la caderea parului” – NU! Multi barbati au folosit in tinerete gel, daca nu chiar toti. In cazul unora dintre ei, dupa ani si ani, parul s-a rarit. Un fenomen absolut normal, rezultat al stresului de zi cu zi – daca ma intrebi pe mine. Este, de altfel, dovedit stiintific ca barbatii fac fata mai greu stresului decat femeile. Da, femeile sunt mai puternice! Ca sa nu mai pomenim si de mecanismul lor “special” de eliberare a stresului: plansul. Barbatii nu plang – societatea nu incurajeaza acest lucru, doar nu vrei sa para slabi, nu? – si prin urmare, fiind foarte stresati si incordati, mai ales intre 20 – 30 ani, incepe la un moment dat sa le cada parul.

Dar de ce sa iei in considerare acest lucru? Este mai usor sa gasesti un vinovat din exterior – gelul de par, in cazul acesta – decat sa-ti pui gandurile in ordine si sa elimini stresul din viata ta, nu?

 

  1. “Fixativul usuca parul” – FALS! Fixativul este un apret. Se foloseste ca ultim produs de styling, pentru a fixa coafura in forma dorita, aducand un plus de forta, de intarire parului tau. Ce este tare (rezistent) este de regula solid, DECI uscat. Asta nu inseamna ca degradeaza! Dupa ce parul este samponat, fixativul se elimina de pe suprafata fibrei capilare, aceasta revenind la starea sa initiala.

 

  1. “Spuma de volum ingrasa parul” – DIN NOU, FALS! Din contra! Spuma de par are tendinta de a absorbi excesul de sebum de la radacina, pastrand aspectul fresh al parului pentru mai mult timp. In cazul in care nu este aplicata corect, parul se incarca si se alege in suvite, aratand neingrijit. Nu este vorba despre faptul ca spuma de par duce la ingrasarea prematura a parului, ci ca tehnica de aplicare si dozajul au fost defectuase de la bun inceput.

O prajitura ce contine prea mult zahar devine uneori imposibil de mancat, nu? Dupa acelasi principiu – al excesului de produs – un par pe care s-a aplicat prea multa spuma  devine imbacsit cu produs, imposibil de coafat!

 

Produsele de styling pentru par pot fi comparate cu usurinta cu fardurile pe care le porti pe fata zi de zi. Folosite gresit pot avea efecte secundare. Dar acestea dispar de la primul spalat. La fel sta treaba si cu fondul de ten, nu? In prima faza are rol de protectie, dar daca nu-l inlaturi 3 zile de pe fata, ce efect crezi ca va avea?

 

Photo credit: jacquelineluxe.com

 

 

Comments

comments