Eliza
Eliza Manda vede viata-n roz
April 21, 2015
par de vedeta
Afla secretul unui par de vedeta
April 22, 2015
Show all
masca sau balsam de par

 

Nu stii daca ai nevoie de masca sau balsam de par?

 

Pare o intrebare usoara, nu? Ei bine, realitatea este ca fiecare tip de par este diferit si are nevoi diferite. Tu cat de bine iti cunosti parul?

In general, balsamul este folosit mai mult pentru descurcarea parului si mai putin pentru tratarea acestuia. Masca de par le face pe amandoua: iti si descurca foarte bine parul, dar il si ajuta la hranire, intarire sau protectie.

In ultimul timp, balsamul este promovat prin saloanele de cartier sub termenul de conditioner, avand pretentia sa para ceva mai sofisticat decat este. In fond, termenul din engleza, in traducere libera, tot balsam inseamna, in ciuda faptului ca se incearca introducerea unor ingrediente noi in compozitia acestuia, pentru a avea proprietatile unei masti de par.

Nu se pune problema ca masca ar fi mai buna decat balsamul. Nici invers. Se pune problema nevoilor pe care le are parul tau si care dintre aceste doua produse le va face fata cu succes. Este evident ca un par sanatos va avea nevoie doar de un balsam pentru a-l descalci usor, pe cand un par deteriorat va avea obligatoriu nevoie de o masca.

Alegerea trebuie facuta cu ajutorul unui specialist, in functie de rezultatul iesit la testul firului de par. Pana la urma, este o decizie ce-ti va influenta radical viata. Folosirea gresita (pe termen lung) a produselor de par iti poate afecta grav parul.

Sa-ti vand un pont! Daca simti ca masca pe care o ai este prea puternica pentru parul tau, poti sa o aplici pe par fara sa-l tamponezi in prealabil cu prosopul, diluand astfel produsul, care nu va mai avea aceeasi putere asupra podoabei tale capilare.

Tu ce folosesti? Masca sau balsam de par?

 

Photo credit: styletips101.com

 

 

Comments

comments