Jumatate din rezultatul final al coafurii tale depinde de spalatul pe cap

aplicarea spumei pentru volum
Aplicarea spumei pentru volum
March 30, 2015
boredpanda.com
Nu ai fi ghicit niciodata ce culoare este in mare voga anul acesta!
April 1, 2015
Show all
spalatul pe cap

 

Stii cat de important este spalatul pe cap pentru coafura ta?

 

Poate chiar mai mult de atat, daca luam in considerare nu doar tehnica, ci si faptul ca degresarea si tratarea parului cu anumite produse constituie baza de pornire a coafurii tale.

Samponul este cel care elimina excesul de sebum si produsele de styling de pe scalp, respectiv de pe par. Nu numai tipul de sampon, ci si felul in care iti degresezi parul este foarte important. In cazul in care scalpul nu a fost curatat corect, adica glandele sebacee nu au fost stoarse bine, parul se va ingrasa mai repede, ceea ce va strica si coafura mai repede, evident.

De asemenea, daca parul in sine nu a fost degresat si curatat, nu va avea nici flexibilitatea de a fi modelat cum vrei tu, nici capacitatea de a rezista in forma dorita. In plus, acesta se va alege in suvite, creand un aspect inestetic si lipsit de volum. Pe langa faptul ca samponul poate trata parul, da si startul in cursa spre mai mult volum sau un par neted si matasos.

Tratementul de par este, de asemenea, foarte important pentru coafura ta. Acesta se alege in functie de textura de baza a parului si textura pe care o doresti la final. Un tratament prea hranitor va reduce volumul si rezistenta parului de a se pastra intr-o anumita forma sau textura. In cazul in care este prea putin hranitor, este posibil ca parul tau sa se electrizeze si sa devina prea greu de controlat.

La fel de importante sunt cantitatea si modul de aplicare a tratamentului pe par, nu doar alegerea lui. Acesta poate fi aplicat doar pe varfuri sau dimpotriva, pe toata lungimea parului (fara a ajunge prea aproape de scalp). In functie de tipul de par si tipul tratamentului, se stabileste si cantitatea de produs folosita. Prea mult balsam/masca si parul tau va ramane incarcat si foarte greu de clatit sau prea matasos, pe cand prea putin nu ar fi suficient pentru a-si face datoria.

Nu te grabi! Fa-ti timp sa te speli corect pe par pentru a avea o coafura frumoasa si rezistenta! Acorda-i parului tau atentia de care are nevoie… iar rasplata nu va intarzia sa apara!

 

Photo credit: pinterest.com

 

 

Comments

comments