Iti agresezi parul zilnic si nici macar nu stii!

iti speli corect parul
Afla daca iti speli corect parul!
January 25, 2015
uscator de par
Dupa ce criterii cumparam un uscator de par?
January 25, 2015
Show all

Iti agresezi parul zilnic prin gesturi aparent nevinovate…

agresezi parulInca din clasele primare am invatat ca muntii se tocesc in timp, ca urmare a unor fenomene meteorologice precum vantul, ploaia, ninsoarea. La fel se deterioreaza parul nostru in urma unor procese precum vopsitul, aplicarea de suvite, decoloratul neglijent sau abuzul placii de intins parul. Probabil ca banuiai aceste lucruri, intrebarea este daca esti constienta ca in afara de acesti factori mai exista si multi altii care iti agreseaza parul…

Te-ai gandit vreodata de cate ori iti treci mana prin par – zilnic – si in ce fel? Esti de fiecare data constienta de ceea ce faci? Cu siguranta te vei regasi macar intr-o categorie dintre cele despre care voi povesti mai jos.

Majoritatea persoanelor cu par mediu sau lung isi dau parul dupa ureche in mod repetat. Persoanele cu breton intr-o parte isi trec non stop mana prin el deoarece acesta le ajunge in ochi. Si cate dintre fetele care au un par lung si frumos, nu selecteaza o suvita de la spate si o rotesc pe deget din nou si din nou si… din nou?!.. Si cate fete nu-si muta parul lasat pe spate de pe umarul stang pe cel drept si invers? Sau il tin doar pe o parte si il mangaie mereu? Ei bine, poate ca aceste gesturi par si sunt inofensive pe moment, dar pe termen lung, sensibilizeaza parul foarte mult.

Asa cum spuneam la inceput, daca ploaia poate sa toceasca un munte in timp, de ce crezi ca trecerea mainii prin par nu ar avea acelasi efect asupra parului tau? Poate vei intelege mai bine daca facem un mic calcul. Tine minte, acesta este facut in mare si este foarte indulgent. Daca o persoana isi da parul dupa ureche o data pe ora, adica de 12 ori pe zi, acest lucru inseamna ca isi trece mana prin par de peste 30 000 de ori pe an. Vorbim de un minim, iti amintesti? Exista si dovezi: toate persoanele au parul foarte subtiat in partea din fata, mai exact… suvitele din fata urechii! Corect?

Nu sustin ca este neaparat rau sa-ti treci mana prin par, doar aduc in discutie un subiect nu foarte des abordat. Daca parul tau este fin sau vopsit, efectul nociv al acestui factor agresor pe care il executam de atatea ori pe zi este mult aplificat. In unele cazuri, nu numai ca parul se subtiaza, dar si forma tunsorii are de suferit – aparand asimetrii – in functie de cum iti treci mana prin par. Si exista atatea variante! De exemplu: daca iti porti parul cu carare pe partea stanga, vei fi tentata sa-ti dai parul dupa urechea dreapta. Te recunosti?

Nu-ti spune nimeni sa nu-ti mai treci mana prin par, ci doar sa fii constienta de rezultatele gesturilor pe care le faci! Mai mult, daca iti doresti, poti recurge la diferite trucuri pe parcursul zilei pentru a impiedica aceste rezultate sa apara: iti poti prinde parul in coada, il poti impleti sau iti poti prinde bretonul cu un clestisor sau o agrafa la birou.

 

Photo credit: goodfon.su

 

 

 

Comments

comments