Indreptarea permanenta a parului si dezavantajele ascunse din spatele ei!

De ce sa te gandesti de doua ori inainte de o schimbare de look
April 15, 2015
sexy
Gesturi aparent enervante, dar sexy pentru barbati
April 17, 2015
Show all
indreptarea permanenta a parului

Indreptarea permanenta a parului. Da sau nu prea?

 

Indreptarea permanenta a parului este in ultimul timp unul dintre cele mai controversate subiecte legate de par. Poate pentru ca este o tehnica ce pare prea buna pentru a fi adevarata. Oare cum sta treaba?

Scurt si la obiect, indreptarea permanenta este un procedeu chimic de modificare a structurii interne a firului de par, transformand parul cret/ondulat in par drept. Stiu, in teorie suna fantastic! Pentru ca micile dezavantaje ascunse sunt deseori omise in discursurile stiintifico-fantastice ale celor pe care-i consideram cu prea multa usurinta, profesionisti.

La ce ma refer cand pomenesc de unele dezavantaje ascunse? Ei bine, chiar daca prin indreptarea permanenta parul tau cret devine drept, ceea ce este posibil ca tu sa nu stii – si nimeni sa nu-ti spuna – este faptul ca dupa ce iti speli parul, acesta nu va sta perfect drept! Cum pe buna dreptate te-ai astepta, ca doar nu s-o numi indreptare permanenta degeaba, nu?

Deci nu! Parul tau nu va fi perfect drept, acesta va fi usor ondulat, iar tu va trebui sa te folosesti de o perie sau de placa pentru a-l netezi si aranja inapoi. Asta in cazurile fericite, bineinteles. Aceasta indreptare permanenta este de fapt o metoda de a usura munca si de a face coafura mai rezistenta in timp. Daca merita sacrificiul, vei decide singura, dupa ce vei detine toate informatiile, inclusiv pe cele de mai jos.

Pentru ca produsul intra adanc in interiorul fibrei capilare si modifica structura interna a acesteia, ar trebui sa te astepti la un par ceva mai uscat la finalul procedurii. Daca inainte de aceasta, parul tau a fost vopsit, decolorat sau suvitat, timp in care ai mai si folosit placa frecvent, nu-ti recomand aceasta procedura. De altfel, indiferent de motive, nu recomand executarea acestei proceduri pe un par deja degradat. Parul tau nu va avea decat de suferit!

Gandeste-te putin! Parul tau este deja foarte agresat . Tehnica de indreptare permanenta il sensibilizeaza si mai tare. Dupa aceasta tehnica, parul tau va trebui coafat (deci agresat) in continuare. Care crezi ca vor fi efectele pe termen lung asupra parului tau?

Ca sa nu regreti decizia luata, iti recomand sa recurgi la aceasta tehnica doar daca parul tau este sanatos sau foarte putin sensibilizat. Nu de alta, dar problemele nu se termina aici.

Parul nou crescut la radacina este cu siguranta una dintre ele. Daca textura de la care s-a pornit este usor ondulata, diferenta dintre parul crescut si cel indreptat nu va fi prea mare. Dar daca parul tau este cret, diferenta va fi evidenta. Lungimea va tinde sa fie dreapta, dar radacinile proaspat crescute, din pacate nu!

Ce trebuie sa retii neaparat, este faptul ca parul tau va avea nevoie de coafare chiar si dupa ce ti-ai indreptat parul permanent. Acesta nu va sta cu siguranta perfect drept doar din uscat. Aceasta procedura este ideala pentru un par sanatos, cu tendinta de ondulare.

 

Photo credit: hair-styles-secrets-revealed.com

 

 

Comments

comments