Kérastase Resistance
Kérastase Resistance Ciment Thermique
March 9, 2015
#InsideWELLA S/S 2015
March 11, 2015
Show all
caderea parului

 

Caderea parului – cauze si solutii!

Zilnic de pe scalpul nostru se desprind mai multe fire de par. Chiar daca tu nu le observi, sa stii ca acest lucru se intampla. Procesul de regenerare este unul perfect normal si sanatos!

Unele persoane sustin ca primavara si toamna caderea parului se accelereaza. Ca pe timpul sarcinii parul nu cade deloc si ca dupa nastere, acesta fie cade intr-un mod excesiv, fie totul este perfect normal. Sa vedem care sunt totusi motivele din spatele caderilor masive de par:

Ereditatea

Stresul

Alimentatia defectuoasa

Dereglarile hormonale

Infectiile in organism

Anumite medicamente (printre care si anticonceptionalele)

In cele mai multe cazuri insa, cauza principala este stresul. Trebuie doar sa analizezi putin mai aprofundat problema ca sa realizezi ce se intampla si mai ales, de ce.

Fiecare fir de par are la baza o radacina. Aceasta este situata adanc in pielea capului. Cand firul de par imbatraneste, moare si cade. In mod normal, in locul sau va creste un nou fir de par. Totusi, imbatranirea prematura a scalpului duce la rigidizarea pielii, ceea ce duce mai apoi la sufocarea (blocarea) radacinii. Caderea parului se accelereaza, iar regenerarea se stopeaza pentru ca noul fir de par nu are puterea de a strapunge pielea imbatranita.

Exista, din fericire, sampoane si spray-uri tratament, chiar fiole cu substante ce se aplica pe scalp si ajuta la detensionarea scalpului. Chiar si aceste produse, uneori dau rezultate, alteori nu. Tocmai din acest motiv, important este mai ales motivul care a cauzat pierderea excesiva a parului. Privind si mai adanc problema, aceasta are de multe ori o legatura complexa la nivel inconstient cu tot corpul. Lucrurile nu sunt niciodata asa simple, daca ar fi fost nu ne-am mai fi confruntat cu astfel de probleme, nu?

In cazul in care caderea parului este ereditara, orice tratament este inutil. Totusi, daca esti de sex feminin, nu are niciun sens sa te sperii! In cel mai rau caz, parul va ajunge mult mai rar. Chiar si daca esti un mascul in floarea varstei, cate femei nu considera chelia sexy? Orice dezavantaj poate fi privit si ca un avantaj. Depinde cum alegi sa privesti! Capul sus, chelie e frumoasa! :))

 

Photo credit: allbesthairstyles.com

 

 

Comments

comments