Decapajul parului, intre mit si realitate

spuma de par
Pun pariu ca nu folosesti corect spuma de par!
March 26, 2015
gala wella
GALA WELLA 2015
March 27, 2015
Show all
decapajul parului

 

Tot ce trebuie sa stii despre decapajul parului tau!

 

Pentru a stabili ce este mit si ce este realitate din cumulul de  informatii care circula despre decapaj, sa incepem prin a stabili ce inseamna de fapt, decapajul parului. Scurt si la obiect, decapajul se refera la decolorarea parului vopsit. Putina atentie, va rog, accentul cade pe vopsit. Daca nu exista vopsea in par, nu exista decapaj! Se poate realiza cu pudra decoloranta sau cu o pudra speciala care deschide mai putin parul, dar care la final de zi tot decolorare se va chema.

Povestile din salon m-au ajutat sa realizez ca se face o mare confuzie cand vine vorba de decapajul parului. Taberele se impart in doua: fie persoanele traiesc cu impresia ca decapajul parului este ceva mult mai usor de executat si mai putin daunator decat decolorarea parului, fie ca este ceva extrem de complicat care iti va strica parul pentru totdeauna. Sa lamurim acest lucru odata pentru totdeauna: decapajul parului este tot o decolorare a acestuia, dar se numeste decapaj pentru ca parul este vopsit, iar prin decolorare nu se doreste doar o deschidere a nuantei, ci si indepartarea culorii inchise din par. Este un proces mai delicat decat o simpla decolorare a parului natural, deoarece vopseaua nu reactioneaza la fel ca parul nevopsit sub  actiunea pudrei decolorante. Vedeti bine, este mai degraba o problema de lexic. Principiul este acelasi, diferenta consta in baza de la care pornim decolorarea: par vopsit sau natural/nevopsit. Dar tot pudra decoloranta face treaba.

Daca pudra deschide mai putin parul la culoare, nu inseamna ca nu-l arde. Sunt foarte multe lucruri de luat in considerare inainte de a lua o decizie. Pudra poate fi amestecata cu un oxidant foarte puternic si lasata in par mai mult timp decat este precizat in instructiunile de folosire sau din contra, aceeasi pudra poate fi amestecata cu apa pentru a obtine un rezultat mult mai “usor”. Ce zici, mai conteaza daca se cheama decapaj sau decolorare? Ambele pot agresa in aceeasi masura parul, atata timp cat abuzezi de produs, si tot ambele pot face minuni cu parul tau, daca este folosit corect! :) Nu este asa important ce nume are, ci cand si cum se executa!

Asadar, cand ajungi in salon, in loc de a intreba denumirea tehnicii ce urmeaza a fi folosite, concentreaza-te pe urmatoarea lista de intrebari, mult mai importante pentru sanatatea parului tau:

  • Care este starea de sanatate a parului meu in momentul actual?
  • Care sunt riscurile la care ma expun?
  • Ce se va intampla daca nu voi obtine rezultatul dorit? Care vor fi pasii si cat va dura pana voi ajunge in acel punct?
  • Trebuie sa imi schimb samponul sau masca?
  • Cand trebuie sa ma reintorc la salon?
  • Exista si alte variante? Care sunt avantajele si dezavantajele?
  • Ce se intampla daca ma razgandesc si revin la culoarea initiala?

Daca mai ai si alte curiozitati, cu atat mai bine. Nu uita, cum numeste stilistul tehnica pe care urmeaza sa o puna in aplicare, nu are nici cea mai mica importanta pentru tine!

Daca te gandesti sa-ti deschizi parul la culoare, iti sugerez sa arunci o privire si la tehnica propusa de mine, aici. Mult succes!

 

Photo credit: anastasiahairdesign.com/ omghow.com

 

 

Comments

comments