Cum sa iti alegi stilistul – mic ghid in patru pasi

Bye-bye ombre style!
January 23, 2015
Show all
cum sa iti alegi stilistul

Tu stii cum sa iti alegi stilistul pentru a face o super echipa cu el?

Vine un moment in viata oricui cand, din diferite motive, stilistul cu care se intelegea din priviri, dispare! Sau este pur si simplu in cautare de o noua colaborare.

Personal, am avut suficiente cliente care s-au mutat in alta tara, iar intrebarea unanima a fost: “Ce ma fac, unde ma duc?” Si raspunsul a fost mereu acelasi. Daca si tu esti in cautare de un stilist, tine minte! Sau noteaza!

Cum sa iti alegi stilistul, pas cu pas:

Pasul 1. Alege un salon. Cum? Dupa instinct! Dar tine cont si de buget! Doar pentru ca este un salon de lux, nu ai garantia ca vei fi 100% multumita de rezultat, desi sansele sunt mult mai mari.

Pasul 2. Fa-ti o programare pentru un spalat si uscat. Astfel vei putea lua pulsul salonului. Tine cont cum te simti in zona de relaxare. Spalatul parului este extrem de important pentru rezultatul final. Prin urmare, in timp ce ti se spala parul ar trebui sa ai pe de o parte conditii optime de relaxare, iar pe de alta parte, ar trebui sa ti se execute o procedura impecabila, ce nu va afecta in mod negativ rezultatul final.

Este foarte important cine iti usuca parul. Daca cei din salon sunt direct interesati de clientii noi, va pune mana pe uscator un stilist si nu persoana care te-a spalat. Acesta este momentul sa pui intrebari pentru a verifica atat nivelul de calificare al stilistului, cat si interesul acestuia fata de clientii sai. Poti pune tot felul de intrebari legate de parul tau, de produsele pe care le folosesc in salon si altele. Ba chiar poti discuta si despre pretentiile pe care le ai de la parul tau. Cum se leaga dialogul? Simti ca va cunoasteti de o viata? Pare macar interesat de parul tau? Nu uita totusi ca esti un spion in actiune si fii atenta la tot ce se intampla in jurul tau. Arunca un ochi si spre cosmetica, mani – pedi, dar si la ceilalti oameni de la coafor. Este posibil ca la scaunul vecin sa fie chiar persoana pe care o cauti tu!

Pasul 3. In cazul in care esti multumita in totalitate de calitatea serviciilor oferite – cu atat mai mult cu cat vorbim doar despre un spalat + uscat – cere numele stilistului respectiv si fa-ti o programare pentru vopsit, tuns sau orice alt serviciu recomandat pentru tine. In cazul in care ai fost incantata de alta persoana din salon ii poti cere numele la receptie pentru a-ti face o noua programare pentru spalat si uscat. Suma este mica, dar  rasfatul maxim. In orice caz, aceasta este absolut necesara, daca iti doresti servicii de calitate pe viitor. Nu-ti poti permite sa faci schimbari radicale cu un necunoscut, nu-i asa?!..

Pasul 4. Acest pas este optional, dar este de asemenea important daca iti doresti o colaborare de lunga durata, cu un profesionist. Repeta operatiunea cu un alt salon din zona ta, chiar daca esti foarte incantata de primul salon. Mereu este loc pentru “mai bine” si in fond, un spalat la salon si o cafea gratuita sunt bine venite oricand.

 

Tine minte, nu exista stilist bun sau rau! Cel mai probabil, toti sunt calificati pentru ceea ce fac! Ceea ce vrei tu, in schimb, este mai mult decat o colaborare, este o relatie, iar aceasta se construieste in timp… daca si numai daca… ai gasit omul potrivit!

 

Photo credit: thesnarkist.wordpress.com

 

 

 

Comments

comments